3 ECTS credits
90 u studietijd
Aanbieding 1 met studiegidsnummer 4013639ENR voor alle studenten in het 2e semester met een verdiepend master niveau.
- Introduction
- Vlees en maatschappij (people, planet, profit)
- Vlees: productie, spierweefsel, kwaliteit
- Vleewaren: transformatietechnologie (drogen, fermenteren, koken)
Eigen syllabus / powerpoint-presentatie.
Deelname aan de praktische oefeningen is verplicht.
- Kennis van het concept “vlees”
- Kennis van de werking en structuur van spierweefsel
- Inzicht in het proces van dierlijke productie
- Kennis van de kwaliteits-, gezondheids-, veiligheids-, en duurzaamheidsaspecten van vlees(waren)
- Kennis van de technologie voor vleesverwerking
De beoordeling bestaat uit volgende opdrachtcategorieën:
Examen Mondeling bepaalt 100% van het eindcijfer
Binnen de categorie Examen Mondeling dient men volgende opdrachten af te werken:
Mondeling examen met schriftelijke voorbereiding over het kennen en begrijpen van de basisprincipes van de technologie van de dierlijke producten (3 tot 4 vragen).
Deze aanbieding maakt deel uit van de volgende studieplannen:
Master in de bio-ingenieurswetenschappen: cel- en genbiotechnologie: medische biotechnologie
Master in de bio-ingenieurswetenschappen: cel- en genbiotechnologie: moleculaire biotechnologie
Master in de bio-ingenieurswetenschappen: cel- en genbiotechnologie: agrobiotechnologie
Master in de bio-ingenieurswetenschappen: chemie en bioprocestechnologie: chemische biotechnologie
Master in de bio-ingenieurswetenschappen: chemie en bioprocestechnologie: biochemische biotechnologie